annabokmal.blogg.se

Boktips & bokrecensioner

Tilly och äventyrskartan

Kategori: Barn & Ungdom

 
 
  (null)
 
Titel: Tilly och äventyrskartan. Del tre i serien om Den magiska bokhandeln
Författare: Anna James
Illustrationer: Paola Escobar
Förlag: HarperCollins Nordic AB
Utgivningsår: 2021 
Utläst: Oktober, 2021
ISBN: 978-91-509-6558-2
Format: Kartonnage, 432 sidor (rec.ex)
Betyg: 👍👍👍👍👍 /5 (5/5)
 
Anna James är författare och journalist, bosatt i London. Hon har bland annat arbetat som litterär redaktör på The Bookseller Magazine och brittiska Elle. Hon debuterade som författare med serien om Tilly, och har med den nominerats till en rad priser. 
 
Handling 
 
Det är något märkligt på gång i bokvandrarnas värld. En dag kommer en man in i Blads Bokhandel - bara för att plötsligt glömma vilken bok han sökte efter. Familjen Blad anar att det är nåt skumt i görningen. 
 
Familjen Underwood allt större makt bland bokvandrarna, och de är fortfarande på jakt efter Tilly. I ett försök att ställa saker till rätta beger sig Tilly och Oskar till USA, för att finna de legendariska arkivarierna. I alla fall är planen så. 
 
Det går inte som planerat, och snart står de inför faror de inte sett komma...
 
Mina ord om boken
 
Jag har läst de två tidigare delarna i serien, Tilly och bokvandrarna och Tilly och de förlorade sagorna. I den tredje delen låter inte äventyret vänta på sig. Inte mig emot, jag hänger mer än gärna på ett nytt äventyr med fantastiska Tilly och hennes vän Oskar. 
 
Anna James har en enastående förmåga att skapa en magisk bokvärld där allt känns logiskt, och inget tycks omöjligt. Hennes fantasi tycks vara utan begränsningar. Bokvandringen tar nya kliv i denna tredje del, och i kombinationen mellan mod och tron på sin egen förmåga krossas orimlighetens gränser. Det är en fröjd att få spendera tid tillsammans med Tilly och Oskar, och förstås att möta en rad favoritkaraktärer. 
 
Illustrationerna ger, som i de tidigare böckerna, en känsla av liv och framåtrörelse i berättelsen. Älskar hur texten ändrar form och storlek, det känns som den är på väg att rymma ut genom pärmarna. 
 
En serie jag rekommenderar bokälskare i alla åldrar, kanske särskilt den som behöver en extra injektion med bokmagi – här finns så mycket att det svämmar över. 
 
Tack HarperCollins för magin! 🙏
Kommentera inlägget här: