annabokmal.blogg.se

Boktips & bokrecensioner

Att adoptera en gubbe - i huvudet på en högkänslig prick

Kategori: Biografi

  (null)
 
 
Titel: Att adoptera en gubbe – i huvudet på en högkänslig prick
Författare: Paula Barte
Förlag: Kikkula Förlag 
Utgivningsår: 2019 
Utläst: Oktober, 2021
ISBN: 978-91-88933-20-1
Format: Häftad, 243 sidor (rec.ex)
Betyg: 👍👍👍👍+ /5 (4+/5)
 
Att adoptera en gubbe – i huvudet på en högkänslig prick kom 2019, samma år utkom Paula Barte också med barnboken Ghita grubblar. Författarinnan har även skrivit Att hålla andan ett helt liv (2020). 
 
Handling
 
Kan någon trycka på stopp-knappen? Få hjärnan att slappna av, ta en break, ta en Kitkat. Att vara högkänslig i en värld full av intryck är tufft, minst sagt. Att vara högkänslig, konflikträdd, neurotisk och dålig på att fånga dagen, i en värld full av intryck kan ibland te sig nästintill omöjlig. Kanske om jag bara köper några kylskåpsmagneter med inspirerande livsråd eller tittar på lite fler solnedgångar. Eller om jag slutar grubbla och vara så förbaskat cynisk hela tiden. Kanske om jag kunde sluta envisas med att vara mig själv hela tiden. Trots allt kan en ju inte adoptera varenda gubbe en ser, hur gärna en än vill.
 
Mina ord om boken
 
Att adoptera en gubbe – i huvudet på en högkänslig prick. Bara titeln är helt underbar! Säg den som inte blir nyfiken på en bok med den titeln? Kan man adoptera en gubbe? 
 
Jag fastnade genast för hur Bartes krönikor med träffsäkerhet fångar den högkänsliges natur. Igenkänningen är stor. Det är precis så här det är, att vara en högkänslig mamma i en snurrande vardag! Det finns så många tillfällen att fundera över sakernas tillstånd, och det kan bli väldigt underhållande också. Och det blir det. 
 
Lättläst med ett skönt flyt i texten, undantaget att jag hakar upp mig lite på användandet  av pronomenet "en" istället för "man" i skriftspråk. Jag hade svårt att släppa boken, likt en påse med Gott och blandat, för vad ska nästa kapitels krönika bjuda på? 
 
Vill varmt rekommendera Att adoptera en gubbe – i huvudet på en högkänslig prick. Bjud dig själv på en krönika åt gången så räcker boken längre. Jag lovar att det är betydligt mer energigivande än en kanelbulle till kaffet! ☺️
 
Tack Paula för att jag fick läsa din kloka, varma och roliga bok och att du bjuder på dig själv! 🙏