annabokmal.blogg.se

Boktips & bokrecensioner

Vårvinter

Kategori: Romaner

(null)
 
Titel: Vårvinter
Författare: Ingrid Marie Thorslund
Förlag: Backmyrens Förlag
Utgivningsår: 2020
Utläst: December 2020
ISBN: 978-91-519-7307-4
Format: Häftad, 282 sidor. 
Tre snabba: Fantastisk, berörande, välskriven.
 
Om författaren och handlingen
 
Ingrid Marie Thorslund debuterade 2018 med Vi ses i Ullådalen, första delen i romansviten om Fredrika, Sven och Meli som träffas på Malta och knyter starka vänskapsband. I Vårvinter får vi träffa de tre vännerna igen, då de ställs inför nya utmaningar. 
 
Vårvinter är en relationsroman där längtan efter att mötas på riktigt blandas med skummande skuldkänslor och förlust. Historien förflyttar sig mellan Åre, Malta och Stockholm. Mellan förälskelser, tvivel och försoning. 
 
Mina ord om boken
 
Jag uppskattade Vi ses i Ullådalen och har längtat efter att få återse "mina vänner" igen, alla hundar och den trivsamma miljön, Maltas ljuvliga värme och Åres mäktiga fjällvärld. Det Jämtland som jag så väl känner och älskar. Inte minst under vårvintern, den vackraste av alla årstider. Det blev ett kärt återseende på alla sätt och vis. 
 
"De var inne i den femte årstiden, vårvintern, ett veck i tiden. En tidsperiod som enligt kalendern inte existerade, men som kändes sann här i norr. En tid när allt kan hända."
 
En relationsroman som jag vill säga tangerar till feelgood, fin och mysig stämning men som heller inte räds verkligheten när den skaver. Smärtan och sorgen ryms här, så även drömmarna, kärleken och längtan. Karaktärerna är trovärdiga, varma och lätta att tycka om. Författarinnan har ett vackert språk, med många klokheter som jag gärna plockar med mig under läsningens gång. 
 
Jag hade svårt att slita mig från Vårvinter när det var dags att sova, då den inbjuder till sträckläsning. Lite jobbigt är det nog allt nu också att skiljas från karaktärerna, och övergå till att vänta på den tredje och avslutande delen i trilogin. Men den som väntar på nåt gott... 
 
Vårvinter är en välskriven bokpärla som du inte vill missa! ❤️