annabokmal.blogg.se

Boktips & bokrecensioner

Glasfällan av Ingrid Remvall

Kategori:

(null)  

Ingrid Remvall har skrivit fyra barn- och ungdomsromaner, varav den sista Fjärilarnas stad var nominerad till årets ljudbok för unga 2017. Förra året (2018) kom hennes första vuxenroman, Mord och martinis.

 

Glasfällan är en thriller i ordets rätta bemärkelse. Man får litegrann känslan av The Hunger Games. Fem personer kidnappas och vaknar upp i en nedstängd tunnelbana. Där utsätts de för diverse grymma prövningar i en halsbrytande katt- och råttalek, allt  regisserat av en ung man med mörka hemligheter; Danny Storm. Danny tvingar deltagarna till att utföra fruktansvärda handlingar, saker de förmodligen aldrig i sin vildaste fantasi trodde att de var kapabla till. Extrema situationer driver människor till extrema handlingar. Allt sker i direktsändning, en livestream som snabbt blir världens mest sedda, allt medan tittarna sitter framför sina skärmar och öser ur sig sin blodtörstande kommentarer.

 

Författarinnan har ett enkelt och tydligt språk med korta kapitel, detta tillsammans med drivet i äventyret gör att boken går snabbt att läsa ut. Jag gillar storyn, den är riktigt spännande och skrämmande. Näthat är en ingrediens som väcker tankar hos mig som läsare, hur långt är vi människor beredda att gå för att bli underhållna?

 

Det jag kan sakna är att karaktärerna i boken inte känns helt äkta, jag kommer inte riktigt under ytan på dem. Bortsett från det är boken rakt igenom underhållande, på ett nervkittlande och läskigt vis. Det får mig att fortsätta vända blad efter blad för att få veta hur det ska sluta: Vem ska överleva denna sjuka mardröm, och vem ska inte? Och när ska sanningen om Danny avslöjas?

 

Författare: Ingrid Remvall
Titel: Glasfällan
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 2019                                     
Utläst: Februari 2019    
 
Tack Bokfabriken för recensionsexemplaret! 😊📚