annabokmal.blogg.se

Boktips & bokrecensioner

Renoveringsobjekten

Kategori: Feelgood

 
  (null)
 
 
Titel: Renoveringsobjekten
Författare: Eli Åhman Owetz 
Förlag: HarperCollins
Utgivningsår: 2020
Utläst: Maj 2020 
ISBN: 978-91-509-4864-6
Format: Recensionsexemplar i tryckt format.
Betyg: 👍👍👍👍👍 / av 5 
 
Handling
 
Susanne har brutit upp från sitt äktenskap med Erik och jobbet på arkitektfirman i Stockholm. Ett frilansuppdrag i sommarvackra Roslagen blir en chans att börja om, men det visar sig snart bli mer komplicerat än hon kunnat ana.
 
Det låter som en arkitekts drömuppdrag, att rita om en gammal skofabrik till ett lyxigt konferenshotell. Susanne flyttar in i lägenheten ovanför den nedlagda konsumbutiken i Grävinge. Men så avslöjar uppdragsgivaren att det ingår i planerna att riva alla husen längs Fabriksgatan, och det ska i det längsta hållas hemligt för hyresgästerna som bor där... 
 
Mina ord om boken
 
Eli Åhman Owetz är en välkänd författare inom feelgood-genren. Renoveringsobjekten är den fristående fortsättningen till hyllade Brevvännerna, som nominerats till Årets feelgood och Storytel Awards. Renoveringsobjekten är den första boken jag läser av Eli Åhman Owetz.
 
Till att börja med behöver jag erkänna en sak:
Jag är ingen van feelgood-läsare. Nej. Jag tillhör kanske mer feelbad-facket...? nej, skämt åt sido. Men jag gör mina tappra försök då och då, tyvärr slutar det ofta med att jag tappar intresset efter ett par kapitel. Men så ramlar jag över en feelgood som får mig att fastna totalt. Det här är definitivt en av dem.
 
Underbar historia, genuint äkta och trovärdig på alla sätt med fina karaktärs- och miljöbeskrivningar. En feelgood som har allt; ett mysigt litet samhälle med engagerade människor som vill göra skillnad, och förstås kärlek och ett spänningsmoment. Jag vill packa ihop mitt bohag och sticka till det charmiga Grävinge på stört. Språket flyter lättsamt och självklart, vilket bidrar till att boken bara kan läsas på ett sätt; i ett enda sträck! Det här kommer att vara en av bästa böckerna 2020, utan någon som helst tvekan.
 
Det enda felet med Renoveringsobjekten är att den har ett slut... Jag hade så gärna fortsatt umgås med Susanne, Conny och resten av karaktärerna. Men vilken tur jag har ändå, som har missat denna pärla bland författare; för nu har jag flera tidigare utgivningar att trösta mig med!
 
 
Tack HarperCollins för denna ljuvliga bok, som visade sig vara en rejäl humörförhöjare!