annabokmal.blogg.se

Boktips & bokrecensioner

Prins Mårten fyller år

Kategori: Barn & Ungdom

 
  (null)
 
Förutom att författa böcker arbetar Aili Lundmark som översättare, redaktör och korrekturläsare. Illustrationerna i Prins Mårten fyller år står Anette Bengtsson för. Boken riktar sig till ålderskategorin 6-9 år.
 
De flesta av oss minns nog hur det var att fylla år som liten. Förväntningarna var höga (eller ska man säga extremt höga!?), det var knappt att det gick att somna på kvällen före den stora dagen. För Prins Mårten börjar födelsedagen inte alls som han hoppats på. Alla tycks ha glömt bort att han fyller år! Men Mårten är ju en försigkommen pojke, så tillsammans med hunden Aladdin smider han planer för att se till att ingen missar hans födelsdag. Men inget går som det var tänkt... 
 
Det här är en finurlig bok som med humor tar upp ämnen som förväntningar och ansvar på ett lättsamt sätt. Den är väl anpassad till ålderskategorin, antingen som att läsa högt tillsammans med vuxen eller för den som har börjat läsa själv. Detaljrika och känslosamma bilder gör berättelsen väldigt levande. Både jag och min sjuåring gillade Prins Mårten fyller år, så tack Aili för att du skickade det fina recensionsexemplaret! 
 
Titel: Prins Mårten fyller år
Författare: Aili Lundmark 
Illustrationer: Anette Bengtsson
Förlag: Lumenos Förlag 
Utgivningsår: 2019
Utläst: Februari 2020 
ISBN:  9789187855429
Betyg: 👍👍👍 /5