annabokmal.blogg.se

Boktips & bokrecensioner

Återträffen

Kategori: Spänning

 
(null)
 
 
Titel: Återträffen
Författare: Guillaume Musso
Förlag: Bokförlaget Nona
Utgivningsår: 2021
Utläst: Augusti, 2021
ISBN: 978-91-89177-93-2
Format: Inbunden, 368 sidor (rec.ex).
Betyg: 👍👍👍👍 av 5 (4/5)
 
Guillaume Musso är Frankrikes största författare, med sina sjutton böcker som sålt i 33 miljoner exemplar. Återträffen är författarens tredje bok som utkommer på svenska. 
 
Handling
 
1992. Nittonåriga Vinca Rockwell och filosofiläraren hon har ett hemligt förhållande med, försvinner spårlöst. 
 
2017. Vincas bästa vänner, Fanny, Thomas och Maxime har inte pratat med varandra sedan skolan slutade, nu ska en återträff anordnas. Tjugofem år har passerat, nu rullar gamla synder, lögner och hemligheter upp till ytan. 
 
Mina ord om boken
 
Jag har läst Mussos två tidigare böcker som utkommit på svenska: Samtal från en ängel och Central Park, riktiga bladvändare även om jag tycker att den första är betydligt vassare än den senare. Med det i åtanke, så hade jag väntat mig mer action i Återträffen, som till skillnad från sina föregångare är betydligt försiktigare i starten. 
 
Vänskap, relationer, kärlek och hat är några av de teman som berörs. Karaktärerna får ta större plats här än i de tidigare böckerna. En bra bit in i boken börjar det hända saker, och nu kommer det jag förknippar med Musso: Det snabba tempot, de många och oväntade tvisterna där de flesta är helt omöjliga att förutse!
 
Är du sugen på en underhållande spänningsroman som bjuder på mer än en överraskning under dina pulshöjande lässtunder, så kan jag rekommendera Återträffen
 
Tack Bokförlaget Nona för recensionsexemplar! 🙏