annabokmal.blogg.se

Boktips & bokrecensioner

Boksmugglarna

Kategori: Barn & Ungdom

  (null)
 
 
Titel: Boksmugglarna (fjärde delen i Den magiska bokhandeln) 
Författare: Anna James
Illustrationer: Marco Guadalupi
Förlag: HarperCollins Nordic AB
Utgivningsår: 2022 (Sverige)
Utläst: September, 2022
ISBN: 978-91-509-7098-2
Format: Kartonage, 423 sidor (rec.ex). 
Tre snabb: Mysig, inspirerande, spännande.
Betyg: 👍👍👍👍👍 /5 (5/5)
 
Boksmugglarna är fjärde delen i den fantastiska serien om Den magiska bokhandeln, skriven av Anna James. Jag har läst, och skrivit, om de tre tidigare här: Tilly och bokvandrarna, Tilly och de förlorande sagorna och Tilly och äventyrskartan. 
 
Bokvandraren Milo bor ombord på Sesquipedalianen, ett magiskt tåg som kan åka mellan böckernas värld och den verkliga världen. När hans farbror, boksmugglaren Horatio, blir förgiftad tvingas Milo be Tilly Blad om hjälp. Nu måste de leta rätt på botemedlet – vilket leder till en fartfylld jakt på liv och död. 
 
Mina ord om boken
 
Som vanligt är förhoppningarna är på topp när en ny bok i serien dimper ner i min brevlåda, inte heller denna gång blir jag besviken. Boksmugglarna håller samma höga klass som sina föregångare, kanske är den till och med lite vassare. 
 
Lite ovant är det att det inte är Tilly vi ser som huvudperson. Milo Bolt är en intressant karaktär, det går snabbt att känna med honom och vilja följa med på hans äventyr. Föräldralös, boende på ett magiskt tåg som letar försvunna böcker och med känslan av att vara en bifugur i sitt eget liv. Klart man vill se om han hittar sig själv i denna bokvärld! 
 
En lättläst bok för alla åldrar, spännande från början till slut. Den passar utmärkt som högläsningsbok. Det svåra kan bli att hitta ett lämpligt ställe att pausa läsningen, då man bara vill läsa vidare efter varje kapitel! 
 
Tack HarperCollins för att jag fick läsa Boksmugglarna! 🙏