annabokmal.blogg.se

Boktips & bokrecensioner

Under två timmar

Kategori: Romaner

 
  (null)
  
Titel: Under två timmar 
Författare: Hanna Landahl
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgivningsår: 2018
Utläst: November 2020
ISBN: 978-91-7795-001-1
Format: Inbunden, 282 sidor. 
 
Hanna Landahl debuterade 2016 med den uppskattade romanen Välkommen till Himmelsta. Sedan dess har hon hunnit skriva tre romaner för vuxna, och två böcker för barn. 
 
Under två timmar handlar om Staffan som börjar närma sig 40-strecket och har svårt att känna sig tillfreds med livet och sig själv. Han vill passa in, vara någon att räkna med och visa att han duger. Han bestämmer sig för att springa Göteborgsvarvet under två timmar, trots att han inte är tränad för det, eller den mest karaktärsdanande personen för att genomföra en sådan bragd. 
 
Ett humoristiskt samtidsdrama, verklighetsnära och trovärdigt. Jag har lite svårt för Staffan, tycker att han är en egoistisk och osympatisk man. Ändå är det intressant att följa hans tankar, och viss igenkänning finns förstås trots allt. Den där vilsenheten som jag tror att många kan känna i 40-årsåldern. En välskriven, medryckande och underhållande roman! 
 
Jag har även läst den fristående uppföljaren till Under två timmar; Ljuskällan (2020)så håll utkik efter en recension av den här i bloggen. Då träffar vi Staffan och hans fru Anna igen, då de gör nya val här i livet...
 
Tack till Bokförlaget Polaris för recensionsexemplar! 🙏