annabokmal.blogg.se

Boktips & bokrecensioner

En ärlig lögn

Kategori: Spänning

  (null)
 
 
Författare: Tarryn Fisher
Titel: En ärlig lögn
Förlag: HarperCollins Nordic AB
Utgivningsår: 2023
Utläst: Februari, 2023
ISBN: 978-91-509-7436-2
Format: Inbunden, 384 sidor (rec.ex)
Betyg: 👍👍👍 /5 (3/5)
 
Försök inte fly – det som ligger bakom kommer alltid ikapp
 
Rainy har lämnat sitt gamla liv och bor sedan en tid tillbaka i en stor villa uppe i bergen. Omgiven av tallar och en konstant dimma har hon hittat sin fristad – ett nytt liv där hon kan glömma det som varit.
 
När hon motvilligt går med på att åka på en tjejresa till Las Vegas förväntar hon sig vilda partykvällar med cocktails och kasinon – att hennes väninna skulle försvinna ingick inte i planerna. Därefter följer en skräckfylld tillvaro som gränsar till en fullkomlig mardröm. Hon inser att hon måste göra upp med sitt förflutna för att rädda sin vän – och sig själv.
 
Mina boktankar
 
Jag har läst Tarryn Fishers tidigare böcker, Fruarna och Allt du inte vet. Jag uppskattade hennes sätt att skriva spänning, med en humoristisk ådra och minst en oväntad tvist. Förväntningarna var därför på topp inför En ärlig lögn.
 
Boken börjar bra; med skärpa, och en klurig intrig bådar det gott. Jag får direkt känslan av att nåt hemskt ska hända, men vad? Vad är det Rainy döljer? Tankarna vimsar hit och dit i jakten på karaktärernas avsikter och hemligheter. Det är svårt att veta vem det går att lita på...
 
I dåtid berättar Summer om ett kringflackande liv som slutar i en sekt och med en katastrof. I ärlighetens namn börjar jag bli ganska mättad på sekt-temat, så trots att den här delen av boken är den mest intressanta och faktiskt mest trovärdiga, så börjar mitt intresse tyvärr falna.
 
Slutet känns tveksamt, även om det som förväntat kommer en och annan intressant tvist, så är det rörigt och ganska förutsägbart. Så det funkar inte hela vägen för mig den här gången, En ärlig lögn saknar den övertygelse som jag tycker Tarryn Fischer haft i sina tidigare böcker. Men visst, som sagt hade jag förväntningarna i taknivå också. Betyget hamnar därför på medel, bra och läsvärd. Jag tror att den som uppskattar sekt-temat, kan gilla boken som bitvis är galet spännande och snabbläst. 
 
Tack HarperCollins för att jag fick läsa!