annabokmal.blogg.se

Boktips & bokrecensioner

Allt du inte vet

Kategori: Spänning

(null)
 
Titel: Allt du inte vet
Författare: Tarryn Fisher
Förlag: HarperCollins Nordic AB
Utgivningsår: 2022
Utläst: Februari, 2022.
ISBN: 978-91-509-6726-5
Format: Inbunden, 365 sidor (rec.ex)
Betyg: 👍👍👍👍 + /5 (4+/5)
 
 
Handling
 
Juno trodde att hon visste allt om familjen Crouch. Men det var innan hon flyttade in hos dem och fortfarande såg Winnie och hennes man Nigel som det perfekta paret med den perfekta sonen och det perfekta förortslivet. När Juno en dag råkar höra ett fasansfullt samtal mellan Winne och Nigel förstår hon att de har en mörk hemlighet. 
 
Det visar sig att mycket döljer sig bakom familjens fina fasad och det är nu omöjligt för Juno att inte bli inblandad. Samtidigt har hon själv en hel del att stå till svars för och är knappast rätt person att döma andra... För sent inser Juno att de beslut hon fattar kommer att få förödande konsekvenser för dem alla. 
 
Mina ord om boken
 
När jag skrev om Terry Fishers Fruarna, kallade jag den ett riktigt mindfuck, där man till sist ifrågasatte allt och alla. Nu är det dags igen i Allt du inte vet; vem är det som är sanningsbärare? Vad är verkligt och vad är fantasi? 

Det är lätt att dras med i den märkliga storyn med komplicerade karaktärer som har sina egenheter och konflikter, såväl inre och yttre. Särskilt Juno finner jag som en intressant person, med ett annorlunda bagage vilket gör henne fängslande. Ingen dussinkaraktär här inte, milt uttryckt. 
 
Fisher har ett levande språk med lysande gestaltningar, och ett driv som ger känslan av att att kliva rakt in i en film. Rätt placerade cliffhangers och nervkittlande spänning gör Allt du inte vet till en bok som jag inte släpper taget om innan sista sidan är läst! 
 
Tack HarperCollins för recensionsexemplaret av Allt du inte vet 🙏







Kommentera inlägget här: