annabokmal.blogg.se

Boktips & bokrecensioner

Ett bättre jag av Marianne Power

Kategori:

(null)
 
35-åriga frilansjournalisten Marianne Powers vaknar upp en söndagsmorgon, bakis och ångestfylld. Hon ställer sig själv frågan - Hur hamnade jag här? Hennes förkärlek till självhjälpsböcker till trots, så har hon inte hittat varken kärleken eller skapat sig ett balanserat carpe diem-liv. 
 
Hon bestämmer sig för att läsa en självhjälpsbok i månaden under ett års tid, och följa dess råd till punkt och pricka - för att skapa den perfekta Marianne. Experimentet tar henne ut på en rad galna uppdrag, som nakenyoga med främmande människor, göra ståuppnummer och bjuda ut okända killar på dejt. 
 
Jag var inställd på att det här var en rolig och lättsam bok. Det ÄR en rolig bok. Bitvis även lättsam. Men den är mer än så, för Marienne gör inte bara dessa tokiga saker utan om tvingar sig själv allt djupare in i sitt inre - tills dess att hon står på kanten till avgrunden. Hon skriver på ett självutlämnande vis, och vågar bjuda på sina inre tankar och rädslor. Boken bjuder på  många skratt, och många tankeställare. Vad är värdefullt i våra liv? Vad handlar vår besatthet av lycka egentligen om? 
 
Hur gick det för Marianne, blev hon en bättre version av sig själv efter dessa tolv böcker? Det tänker jag inte avslöja, det får du själv se när du kommer till slutet (facit) av boken "Ett bättre jag, hur självhjälp (inte) förändrade mitt liv". Låt inte titeln leda dig till svaret... 
 
 
"Faran med självhjälpsböcker är att de får en att tro att om man inte går omkring som en korsning mellan Mary Poppins, Buddha och Jesus så anstränger man sig inte tillräckligt mycket."
 
 
Tack bokförlaget Polaris för recensionsexemplar!
 
Författare: Marianne Power
Titel: Ett bättre jag - hur självhjälp (inte) förändrade mitt liv
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgivningsår: 2018/19                                     
Utläst: Mars 2019