annabokmal.blogg.se

Boktips & bokrecensioner

Bar Fatal

Kategori: Romaner

(null)

 
Titel: Bar Fatal
Författare: Jonathan Leijonberg
Förlag: Vintergård Förlag
Utgivningsår: 2021 
Utläst: Juni, 2021
ISBN: 978-91-985600-7-7
Format: Häftad, 350 sidor.
 
Jonathan Leijonberg har tidigare bland annat arbetat med journalisti. Med sin roman Bar Fatal debuterar han nu som författare. 
 
Bar Fatal handlar om Björn, som är något av en drömmande anti-hjälte som hamnar i en del situationer han inte riktigt planerat för. Det börjar med att han får ett uppdrag att brygga öl åt ett inneställe i Stockholm, Bar Fatal. Samma kväll möter han sitt livs kärlek, till på köpet. Så långt, allt väl. 
 
Ölet ska lanserar under sommarens stora fest. Det visar sig bli Björns uppgång. Och fall. Eller i alla fall det senare. Snart är ölen inte det viktigaste. Snarare handlar det om livet och kärleken, och vad man är beredd att göra för att få behålla dem bägge.
 
Mina ord om boken
 
Bar Fatal är en lite humoristisk berättelse, med ett stråk av allvar och eftertänksamhet till det som är viktigt i livet. Jag kan tänka mig att det är en bok som passar för hängmattan, gärna i sällskap med en kall öl. 

Dessvärre får jag ingen riktig känsla för karaktärerna i boken. Hade gärna sett fler gestaltningar och något färre dialoger, då de senare inte alltid driver berättelsen framåt upplever jag att texten blir rätt svårläst. I övrigt är språket bra och lättsamt. 
 
Det blir intressant att se vad Jonathan hittar på att skriva om nästa gång, kanske har ett och annat spännande reportage från tiden på Östersunds Posten bidragit med inspiration! 
 
Tack Vintergård Förlag för att jag fick läsa Bar Fatal ☺️