annabokmal.blogg.se

Boktips & bokrecensioner

Terapeuten

Kategori: Spänning

(null)
 
Helene Flood gjorde uppmärksammad thrillerdebut med Terapeuten sommaren 2019. Den har redan översatts till 26 språk och hyllats stort i hemlandet Norge. 
 
Huvudpersonen är den unga psykologen Sara som bor tillsammans med sin man Sigurd i ett ärvt hus, där hon även driver sin egen privatpraktik för ungdomar. Sigurd lämnar en dag ett svårtolkat meddelande på Saras telefonsvarare för att sedan totalt gå upp i rök. En polisutredning startas, alltmedan märkliga saker börjar hända i det stora huset. Sara hör steg på vinden, saker försvinner spårlöst för att dyka upp på fel ställen. Håller hon på att förlora förståndet, eller är det någon som vill att hon ska tro det? 
 
Det här är en psykologisk thriller helt i min smak. Smart, detaljrik och suggestiv. På ett fullständigt lysande sätt bygger författarinnan upp spänningen med en berättarröst, det är endast Saras perspektiv läsaren får ta del av. I tillbakablickar minns Sara hur det var när hon och Sigurd träffades, hur deras förhållande utvecklades. Vi förstår snart att allt kanske inte var så bra mellan dem. Dåtid och nutid varvas skickligt och pusselbit läggs till pusselbit, innan vi slutligen har hela bilden klar. 
 
Ett måste för den som gillar spänningsromaner med långsamt tempo och genomarbetade karaktärsbeskrivningar, där läsaren serveras lagom med ledtrådar för att kunna behålla spänningen riktigt länge. Jag kunde knappt lägga ifrån mig den här boken ens för att äta eller sova, en riktig bladvändare med andra ord.
 
Jag misstänker att jag får all anledning att återkomma till Helene Flood, om inte annat när det är dags att sammanfatta de bästa böckerna jag läst  2020. Tack Bokförlaget Polaris för recensionsexemplar av Terapeuten
 
Titel: Terapeuten
Författare: Helene Flood
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgivningsår: 2019
Utläst: Januari 2020 
ISBN: 
978-91-7795-117-9
Betyg: 👍👍👍👍 /5