annabokmal.blogg.se

Boktips & bokrecensioner

Detektiv Långöra och Bonkostölden

Kategori: Barn & Ungdom

(null)
 
Detektiv Långöra och Bonkostölden av makarna Andreas och Emma Svalander. De har skrivit en rad barnböcker tidigare, varav en som jag har recenserat i min blogg - Brumfällan
 
Holger ser ut att vara en helt vanlig kanin. 
Men han är en olycklig liten kanin, för han är inte den han vill vara. Han vill nämligen vara en detektiv. Kan en kanin vara privatdetektiv, på riktigt? 
 
Dörrar öppnas för Holger när hans vän Nisse lånar ut städskrubben på sin restaurang. Nu kan han fixa i ordning sitt eget detektivkontor och äventyret kan börja på riktigt när direktör Oxelsvans ber om hjälp... 
 
Språket och handlingen är anpassat till ålderskategorin sex-åtta år skulle jag säga. Testläst den för min (snart) sjuåring. Han tyckte om berättelsen om Holger, möjligen att han bitvis upplevde ett litet tempotapp och ville ha mer action ibland. Vi gillar de fantastiska bilderna, färgglada och detaljrika och lagom många i den här typen av bok. De ger berättelsen mer liv. 
 
Det är ett detektiväventyr, samtidigt som det kan också kan handla om att våga följa sina drömmar, utmana sig själv och göra det man längtar efter. Ett fint budskap och viktigt att barnen också får höra att alla kan drabbas av svackor, men att det går att komma igen - för mod är att göra det som är lite läskigt också. Som när Holger känner att han inte klarar något alls, så är han modig att kämpa vidare fast han upplever sig misslyckad. Det är även fint att ha en god vän som bjuder på en härlig smoothie en sån gång. 
 
En mysig högläsningbok att krypa upp i soffhöret tillsammans med en kulen höstkväll!
 
Tack för det fina recensionsexemplaret Emma och Andreas :)
 
Titel: Detektiv Långöra och Bonkostölden
Författare: Andreas Svalander
Illustrationer: Emma Svalander
Förlag: Emmagjort
Utgivningsår: September 2019
Utläst: Oktober 2019 
ISBN: 978-91-984778-2-5
Kommentera inlägget här: