annabokmal.blogg.se

Boktips & bokrecensioner

Lycksalighetens ö

Kategori: Romaner

(null)
 
Titel: Lycksalighetens ö 
Författare: 
Christina Erikson
Förlag: Bookmark Förlag
Utgivningsår: 2024 
Utläst: Maj, 2024
ISBN: 978-91-89820-90-6
Format: Inbunden, 383 sidor (rec.ex)
Tre snabba: Fängslande, kvinnohistoria, bladvändare.
Betyg: 👍👍👍👍+ /5 (4+/5)
 
Lycksalighetens ö är Christina Eriksons andra del i den hyllade Svartåsviten. Första delen, Om du var min, kom förra året (2023). 
 
Svartå, 1789
 
Det har gått sju år sedan murarsonen Gustaf Andersson, Christina Sporres ungdomskärlek, tvingades lämna Svartå under dramatiska omständigheter. Christina måste nu finna sig en make för att trygga herrgårdens framtid, efter att hennes kära bror Marcus har gått bort.

Samtidigt pågår den franska revolutionen, vilket sprider politisk oro ute i Europa. Även kung Gustav III påverkas, och det pågår en maktkamp inom adeln.

Det är fantastiskt att få återvända till Svartå herrgård. Miljön och karaktärerna känns välbekanta och jag upplever att jag får lära känna dem bättre i denna del. I likhet med den Om du var min får läsaren följa karaktärerna Christina, Maja och Gustaf växelvis, vilket som gör att tempot i läsningen ökar. Det är kvinnornas öden och liv står i centrum, och deras berättelser är hjärtskärande och gripande. Systerskapet som växer bortom blodsband, är ett tema som tilltalar mig. 

Lycksalighetens ö rekommenderas varmt till dig som uppskattar en fängslande och välskriven historia i härlig 1700-tals miljö. Här finns förbjuden kärlek och vänskap kryddat med spännande hemligheter. Kort och gott; en lyckad kombination av kärlek och svensk historia, där kvinnornas berättelse står i fokus. 

Tack Christina Erikson och Bookmark Förlag! 🙏

 

 

Kommentera inlägget här: