annabokmal.blogg.se

Boktips & bokrecensioner

Nu dör vi

Kategori: Spänning

(null)
 
Titel: Nu dör vi
Författare: Stina Flodén
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 2022 
Utläst: Maj, 2022
ISBN: 978-91-78359-01-1
Format: Inbunden, 300 sidor (rec.ex). 
 
Nu dör vi är första delen i den tänkta Camilla Stensjö-serien. Det är också Stina Flodéns debutroman.
 
Handling

Lugnet i villaidyllen förbyts snabbt i panik när Camillas man Mikael skjuts till döds i hemmet samtidigt som Camilla och barnen gömmer sig i badrummet. Mikaels död är obegriplig och familjen hamnar i chock. I sorgen har Camilla ingen aning om hur hon ska närma sig barnen. 

När polisen kör fast försöker Camilla själv ta reda på vad som har hänt, men när en stor sten kastas genom fönstret blir hon rädd att någon även är ute efter henne och barnen. Trots det måste hon ta reda på sanningen, och när fruktansvärda hemligheter avslöjas inser Camilla att hon inte har en aning om vem hennes man egentligen var.

Mina ord om boken

Jag har följt Stina ett tag på sociala medier, så jag vet vilket otroligt arbete hon har lagt ner på att få Nu dör vi utgiven. Därför var det extra roligt att äntligen få läsa hennes bok! 

Inledning är skrämmande, det är lätt att leva sig in i huvudpersonen Camillas skräck där hon sitter med sina barn på badrumsgolvet och tänker tanken: Nu dör vi. Sedan drar en rafflande händelseutveckling igång, och spänningen som byggs upp håller i sig till sista sidan. Boken har två tidslinjer, nutid och dåtid. Det är inga svårigheter att hänga med, och de två knyts ihop på ett bra sätt. Det är intressant att följa Camillas personliga resa under de trehundra sidorna, från en osäker och något avtrubbad person, till en starkare och mer levande dito. 

Jag gillar miljöbeskrivningarna, och dialogerna som bidrar till att föra berättelsen framåt. Boken har många teman, där ett är hemligheter; och det är något i princip alla karaktärer i boken har! Den ena djupare och mörkare än den andre. Jag hade mina aningar om hur allt hängde ihop... ändå blev jag förvånad när sanningarna uppdagades. 

En läsvärd spänningsroman att rekommendera dig som är ute efter en snabbläst bok med oväntade tvister. Vilken häftig debut du gör, Stina! Det ska bli spännande att följa ditt författarskap vidare. 

Tack Bokfabriken för recensionsexemplaret av Nu dör vi! 🙏


Kommentera inlägget här: