annabokmal.blogg.se

Boktips & bokrecensioner

När vi faller

Kategori: Spänning

(null)
 
Titel: När vi faller 
Författare: Gabriella Ullberg Westin
Förlag: HarperCollins Nordic
Utgivningsår: 2021
Utläst: April, 2021
ISBN: 978-91-509-6347-2
Format: Inbunden, 353 sidor (recensionsexemplar).
Betyg: 👍👍👍👍👍 /5 (5/5)
 
När vi faller är Gabriella Ullberg Westins sjunde bok om kriminalinspektören Johan Rokka och hans kollegor vid Hudiksvallspolisen. Den första, Ensamfjäril, kom 2015 och sedan dess har de fristående delarna i serien väckt allt större uppmärksamhet. Vid det här laget är Gabriella Ullberg en rutinerad deckarförfattare. Varje bok innehåller ett aktuellt tema, i den föregående, Ett sista andetag var temat pandemin (innan Covid-19 började spridas) och den här gången är ämnet kryptovalutan Bitcoin. När vi faller är en bok om rikedom, fattigdom och hur långt pengar och girighet kan driva en människa. 
 
Vera Hildingson och Jens Hult är barndomskamraterna som tillsammans har skapat sig en framgångsrik bitcoinfabrik utanför Hudiksvall. En dag hittas Jens död, allt tyder på att han har tagit sitt eget liv. Hans död chockar invånarna i Hudiksvall, de som sett Jens och Vera placera staden på kartan. 
 
Kriminalinspektören Johan Rokka är den som får fallet på sitt bord. Utredningen blir allt mer komplex, då ingenting är som det från början såg ut. Johan och kollegan, tillika kriminalteknikern, Jannas förhållande sätts på prov. Gemensamt har de bestämt att inte skaffa barn, men Rokkas längtan efter att bli pappa växer. Kommer de kunna vara professionella i sin utredning, samtidigt som känslorna stormar på det privata planet? 
 
Gabriella Ullberg Westin växer med varje ny bok, varje gång har jag sagt att det här är hennes bästa; så även med När vi faller. En klassisk polisdeckare med lite nya grepp, som att ha ett nytt aktuellt ämne i varje del, det gillar jag. Berättartekniken är briljant. Bra personporträtt som skapar närhet och sympati för karaktärerna, och gör dem helt trovärdiga. Med ett målande, skickligt språk och gestaltningar blir det lättläst samtidigt som spänningen ger drivet att plöja boken utan avbrott. Som vanligt med Gabriella Ullberg Westins böcker så tycker jag att de tar slut för fort, trots de drygt 350 sidorna. Jag vill ha mer. Så det är till att vackert invända nummer åtta nu då!
 
Det här är en bok som jag varmt kan rekommendera dig som uppskattar välskrivna polisdeckare som rör sig i nutida teman. Den fungerar utmärkt att läsa fristående, även om jag tycker att det bästa förstås är att läsa dem i ordning då engagemanget för karaktärerna är minst lika givande som spänningsintrigen i Gabriella Ullberg Westins böcker. 
 
Tack HarperCollins för recensionsexemplaret! 🙏

Kommentera inlägget här: