annabokmal.blogg.se

Boktips & bokrecensioner

Jägarinnan

Kategori: Romaner, Spänning


 
(null)
 
 
Kate Quinn, amerikansk författare med flera storsäljande romaner i sitt bagage. Den mest kända är kanske Kodnamn Alice, vilken har sålts i över en miljon exempar. Jägarinnan är den första boken jag läser av Kate Quinn. 
 
Jägarinnan utspelar sig under, och några år efter, andra världskriget. Det är tre människoöden som flätas samman. Jägarinnan är nazisten som utfört fruktansvärda brott under kriget. Hon får den före detta krigskorrenspondenten Ian Grahamn efter sig, då han efter kriget sadlat om till nazistjägare. I sökandet får han hjälp av den stenhårda piloten Nina Markova som också letar efter Jägarinnan för att utkräva hämnd. Slutligen träffar vi Jordan, en unga amerikanska som får en ny styvmoder när fadern träffar en ny kvinna. Jordan misstänker dock att allt inte riktigt står rätt till med styvmodern och beslutar sig för att ta reda på vad hon döljer... 
 
Med sina 637 sidor är Jägarinnan en maffig roman, kanske heller inte med det lättaste temat då den utspelar sig i krigstider. Men låt inte det avskräcka dig. Det här är en sån bok jag vill ska räcka i minst en evighet, samtidigt som den lockar till att läsa ut direkt. Ta semester en dag och bara få läsa klart :D
 
Det är bra flyt i språket och med fängslande spänning skapas ett driv att läsa ett kapitel till, ett till, och ett till. Av romanfigurerna känner jag mest för är Jordan och Nina, deras karaktärer känns äkta och trovärdiga. De är starka kvinnor som vågar gå långt utanför de gängse normerna för sin samtid, vilket tilltalar mig.
 
Söker du en lättläst och verklighetstrogen roman om vänskap, kärlek och mod kryddad med glödande längtan efter hämnd kan jag varmt rekommendera Jägarinnan. Att som läsare dessutom få en dos viktig historia till sig gör inte saken sämre. Slutordet utlovar en extra bonus, vad tänker jag inte avslöja! 
 
Tusen tack HarperCollins för recensionsexemplar! 
 
Titel: Jägarinnan
Författare: Kate Quinn
Förlag: HarperCollins Nordic 
Utgivningsår: 2020
Utläst: Februari 2020 
ISBN:  
978-91-509-4706-9
Betyg: 👍👍👍👍 /5 
Kommentera inlägget här: