annabokmal.blogg.se

Boktips & bokrecensioner

Millys dagbok

Kategori: Barn & Ungdom

  (null)
 
 
Titel: Millys dagbok
Författare: Lars Nim
Bild: Sofia Wrangsjö
Förlag: Blue Publishing bokförlag
Utgivningsår: 2020
Utläst: Augusti 2020
ISBN: 978-91-86293-89-5
Format: Inbundet recensionsexemplar   
Betyg: 👍👍👍 +  / 5
 
Lars Nim (Hallström här han inte skriver barnböcker) har arbetat som frilansskribent och fotograf, nu arbetar han på Blue Publishing bokförlag.
 
Millys dagbok är den första boken i en ny serie om barnen Max och Milly. Max föräldrar drömde länge om att öppna ett eget konditori, trots att inte inte kunde baka. En dag tog de steget och öppnade Konditori Ruto, ett ställe där det serveras lite annorlunda godsaker. Eller vad sägs om kakor med mosade bönor och curry i? 
 
Milly bor med sin mamma Viktoria en liten bit från konditoriet. Viktoria arbetar ofta så Milly spenderar mycket tid ensam. Det här är historien om hur Max och Millys vägar korsas, då hon av misstag hamnar på Konditori Ruto. Samtidigt försvinner Millys superhemliga dagbok och allt blir kaos. Kanske kan Max och hans kloka hund Milo vara till hjälp att hitta den försvunna dagboken?
 
Millys dagbok är en lättläst och rolig bok med fina illustrationer som passar bra till berättelsen. Vi serveras många bus och tokigheter som barn i sex till nioårsåldern garanterat uppskattar!
 
Jag gillar att Max föräldrar "tänker utanför boxen", tar steget och öppnar ett konditori med diverse tokiga ingredienser. Hur bakverken smakar, det har jag ingen aning om, vi får heller inte veta vad gästerna tycker. Kanske får vi veta det i nästa bok? Ska bli spännande att se vad Millys och Max hittar på för bus då, och förhoppningsvis även återse Milo! :) 
 
Tack Blue Publishing bokförlag för recensionsexemplar!  
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: