annabokmal.blogg.se

Boktips & bokrecensioner

Brudslöjan av Kamilla Oresvärd

Kategori:

 
  (null)
 
 
 
Brudslöjan är första delen i nya spänningsserien om Vargön, skriven av Kamilla Oresvärd. Kamilla har tidigare skrivit tre lovordade kriminalromaner om Göteborgspolisen Stina Seger, den första, Minnesbäraren kom 2015. Därefter kom Jägarna 2017 och Råttfångaren 2018. 
 
Skäktefallet kallas i folkmun för Brudslöjan, och det ligger i det gamla brukssamhället Vargön. 
Den unga Lisa-Marie hittas död vid fallet på sin bröllopsnatt, och polisen får ett mystiskt fall i sina händer. Den före detta domaren Mona Schiller kan inte låta bli att börja nysta i fallet, och ju mer hon gräver desto mer inser hon att det lilla samhället döljer hemligheter som är större än hon någonsin kunnat ana. 
 
Jag har läst serien om Stina Seger, så självklart vill jag läsa Oresvärds nya.
Jag blir inte besviken. Den inledande prologen försätter mig genast i mysrys-stämning, med en trolsk naturbeskrivning och med ett mysterium som lockar. Miljön för den här mordhistorien är naturlära glesbygd, till skillnad från Segers hemvist som var storstan - och det fungerar väl. Ta en extra titt på omslaget, riktigt snyggt och fantasieggande. Med ett sånt omslag, kan man bli annat än sugen att läsa boken?
 
I Brudslöjan finns allt en bra spänningsroman ska innehålla. En spännande intrig, suggestiv och med ett bra framåtdriv i berättelsen ända in i slutet. Med sina 318 sidor lämpar den sig mycket väl för en dag i hängmattan! 
 
Jag gillar Mona som är en stark, mogen kvinna och lite av ett mysterium själv. Hon är en intressant och trovärdig karaktär, även om hon ibland tar sig lite väl utanför gengse ramar. Det ska bli spännande att se vad hon tar sig för i framtiden, och vad som döljer sig där bakom ytan. 
 
Tack Bokfabriken för recensionsexemplaret!
 
Titel: Brudslöjan
Författare: Kamilla Oresvärd
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 2019 
Utläst: Juni 2019 
ISBN: 978-91-78351-35-0
 
 
 

Kommentera inlägget här: