annabokmal.blogg.se

Boktips & bokrecensioner

Kärnpartiet av Nils-Petter Löf

Kategori:

(null)
 
 
Kärnpartiet "Att leva är ingen rättighet"
 
Kärnpartiet är Nils-Petter Löfs fjärde roman, och den första som inte har fantasy-tema.
Tidigare utgivna titlar är De andra, De sovande och Zverige i mitt hjärta. Författaren fick idén till Kärnpartiet efter samtal om samhällets sårbarhet och det hårdare samhällsklimatet som råder.
 
"Vem ska vi lita på när hela tanken är att få oss att tvivla på oss själva?"
 
Precis utanför demokratins kärna, Rosenbad, inträffar en fruktansvärd terrorattack som kommer att kallas Stockholms andra blodbad. Alla förövare tar sina liv, kvar står Sveriges statsminister, utan så mycket som en skråma. Detta väcker frågor, och snart är snöbollen i rullning...
 
Kärnpartiets charmiga och karismatiska partiledare, Cecilia Eklund, har tillsammans med sitt parti en utopi om ett annat slags samhälle. Hon blir medborgarnas trygga hamn, som de så väl behöver när det samhälle de känner slås till spillror. De har dock ingen aning om partiets hemliga agenda.
 
Samtidigt kämpar myndigheter och privatpersoner för överlevnad, i ett kaos där människors liv inte längre tycks ha något värde. Vi möter ett antal personer som vi får följa tiden efter attacken. Bland andra lär vi känna youtubern Frida vars liv kretsar kring att vinna likes och bekräftelse från okända följare och uteliggaren Göran som blir vittne till terrorattacken. Polisen Petra som kämpar för att på något vis upprätthålla någon slags ordning, och en familj med två barn som vandrar genom ett livsfarligt Stockholm där det är omöjligt att veta vem som är vän eller fiende.
 
Boken håller ett högt tempo med korta kapitel där vi följer respektive huvudperson, vilket driver historien framåt. Från första sida är det faktiskt omöjligt att lägga ifrån sig boken. En bra, trovärdig och väl uppbyggd story som väcker tankeställare om det hårda samhällsklimat som råder. Det finns en skavande tanke i bakhuvudet genom hela boken, att detta skulle inte vara helt orimligt. Sektliknande partier som är faktaresistenta och nyttjar trollfabriker för att skapa fake news...
 
..."Gett illusionen av inbördeskrig och ett kaos som inte gick att stoppa. Vanligt folk skulle hata staten och sittande regering, och internet skulle flöda över av osanningar. Mitt i allt mörker fanns ett ljus. Ett enskilt parti med en blond och vacker gudinna. Redo att leda dem in i ordning och rättvisa. Rätt in i framtiden."
 
Vill du ha en spännande bladvändare som ger dig både underhållning och en tankeställare?
Då är Kärnpartiet boken för dig!
 
Titel: Kärnpartiet    
Författare: Nils-Petter Löf  
Förlag: Whip Media   
Utgiven: Januari 2019     
Utläst: Februari 2019    
 
Tack Nils-Petter för recensionsexemplaret!
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: