annabokmal.blogg.se

Boktips & bokrecensioner

Sångfågeln

Kategori: Spänning

  (null)
 
Titel: Sångfågeln (del 4 i serien om Per Berg och Charlotte von Klint)
Författare: Anki Edvinsson
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2024 
Utläst: Juli 2024
ISBN: 978-91-1-311787-4
Format: Inbunden, 446 sidor (rec.ex)
Mitt omdöme: 👍👍👍👍+ /5 (4+/5)
 
Anki Edvinsson debuterade 2018 med boken Lust att döda. Sångfågeln är den fjärde, fristående, delen i serien om poliserna Per Berg och Charlotte von Klint vid Umeåpolisen. 

När en tonårstjej kidnappas, en skjutning sker på Umeå busstation, och en småbarnspappa hittas mördad, ställs poliserna Charlotte och Per inför stora utmaningar. Brotten verkar hänga samman, men ledtrådarna är få. Tonåringens mamma vägrar avslöja viktig information. Vem är flickans pappa? 

Samtidigt tycks en ny kriminell aktör vinna mark i staden, och hotet om ett gängkrig växer. Per balanserar utredningarna med sitt familjeliv, medan Charlotte kämpar med att återhämta sig från en stor tragedi.

Trots att jag inte läst de tidigare böckerna i serien, fungerade det utmärkt att hoppa direkt in i denna fristående del. Jag fick tillräcklig bakgrundsinformation om karaktärerna och deras historia för att snabbt komma in i handlingen.
 
Sångfågeln är en fartfylld deckare som berör aktuella ämnen som narkotikabrottslighet, trafficking och gängens spridning norrut i landet. Kopplingarna till verkliga händelser (tänker bland annat på den omtalade swishlistan i Sundsvall) ger boken en autentisk känsla.
 
Spännande intrig, intressanta karaktärer och inte minst ett oförutsägbart slut gör det helt omöjligt att lägga ifrån sig boken. En ny stjärna på min deckarförfattarhimmel har tänts! ✨
 
Tack Norstedts och Anki för en spännande läsupplevelse! 🙏