annabokmal.blogg.se

Boktips & bokrecensioner

Sara My Sara

Kategori: Biografi

(null)
 
 
Titel: Sara My Sara: A Memoir of Friendship and Loss
Författare: Florence Wetze
Språk: Engelska 
Utgivningsår: 2024 
Utläst: Augusti, 2024
ISBN: 9798876290809
Format: Storpocket, 381 sidor (rec.ex)

Florence Wetzel är en amerikansk författarinna som rör sig skickligt mellan olika genrer. Jag har tidigare läst flera av hennes böcker med stor behållning, och Sara My Sara är inget undantag.
 
"A private world
enclosed inside
our transparent hearts

That's where
the ones we love
the ones vi have lost
continue to live"

Sara My Sara är skriven i form av en lång dikt med smalspalt, ett format som överraskade mig men snabbt drog mig in i berättelsens rytm. Boken är indelad i tre delar: Med Sara, Sara försvinner och Utan Sara. Sidorna bara flög förbi när jag väl kom in i texten!

Florence Wetzels åldrande mor Marion utvecklar en djup relation till sin nya hushållerska, Sara. När Marion blir sjuk, flyttar Florence hem för att ta hand om henne tillsammans med Sara, vilket leder till en stark vänskap mellan de två kvinnorna. Men när Sara får en förödande diagnos - en aggressiv hjärntumör med en prognos på högst två år kvar att leva - förändras allt. Florence bestämmer sig för att ta vara på varje ögonblick av Saras sista tid.

Ett vackert porträtt av två kvinnor som följde sina egna vägar i livet – en som blev en kär vän och den andra som var hennes mor. Sara My Sara är en berättelse som berör djupt och väcker tankar om döden, men kanske ännu mer om livet, vänskapen och de gåvor och prövningar som livet för med sig. Trots det tunga ämnet finns det också inslag av humor och en enorm värme som genomsyrar texten. Gripande och tänkvärd bok, rekommenderas varmt.

Stort tack till dig, Florence, för att jag fick läsa din vackra bok! 🙏