annabokmal.blogg.se

Boktips & bokrecensioner

Mannen från de tysta vidderna av Lennart Andersson

Kategori: Biografi

(null)
 
 
Mannen från de tysta vidderna är en självbiografi av Lennart Andersson.
 
"Vad tyst du är! Säg nåt!"
Sådana kommentarer fick Lennart ofta höra. Han undrade över varför människor sa så. Som om de trodde att tystlåtna människor började prata då, liksom på kommando." 
 
I hela sitt liv har Lennart fått höra kommentarer om sin tystlåtenhet. Kunde den förklaras med att han var norrlänning, eller fanns det något annat bakom? Genom studier, relationer, karriär och dans funderar Lennart på sin oförmåga att prata i vissa sociala sammanhang. Vi får följa Lennart genom ett liv kantat av fördomar och mobbing men också självrannsakan och personlig utveckling.
 
Det här är en något annorlunda livsberättelse. Den handlar om social ångest (tidigare kallat social fobi) och ett ifrågasättande av normen att höras mest och högst. Med värme och humor delar Lennart med sig av sina allra innersta tankar och känslor - vilket gör det här till en fin bok som dröjer sig kvar även när man lagt den ifrån sig. 
 
I vår nutid översköljs vi av människor som kan tala för sig - självsäkra, orädda och extroverta. Det råder knappast någon brist på biografier om människor som lyckats i livet genom att höras och synas. Det här är en annan typ av biografi, det är en tystlåten mans betraktelser. I det tysta, eftertänksamma finns mycket att lära.
 
Fåordig eller pratkvarn, vi kan alla må bra av eftertanke och lite självrannsakan i mellanrummen mellan orden. Det här är en läsvärd och tankeväckande bok med både humor, sorg, smärta och kärlek. 
 
Tack Whip Media för recensionsexemplar!

Titel: Mannen från de tysta vidderna
Författare: Lennart Andersson
Förlag: Whip Media
Utgivningsår: 2019
Läst: Juni, 2019
 
 


Kommentera inlägget här: