Resan mot de röda öarna av Linus Löfgren

bokrecension / Permalink / 1

(null)Resan mot de röda öarna är första delen i Linus Löfgrens serie om vattenfolket. Det är uppenbart att det ligger ett stort och gediget arbetet bakom boken, att bygga upp den fantastiska vattenvärlden. 

Äventyret utspelas på planeten Andar, som intressant nog är vår egen jord för över en miljon år sedan. Vid den här tiden fanns de mest märkliga och vidunderliga varelser i haven. Jättehajar, berlocker och djävulsrockor till några av de varelser man bör akta sig för. 

Nomi och Nimo skiljs åt som bebisar. Tolv år senare vi möter Nimo och hans vänner på ringöarna, just som deras stora äventyr ska till att börja. En natt förändras deras liv i ett ögonblick när de förs iväg av onda berlocker. Nu börjar en händelserik resa med oss i passagerarsätet, så håll i dig! I vattenvärlden är allt möjligt. 

Boken är skriven med ett beskrivande och lättsamt språk, dock ingen saga för de yngsta. Det är ett högt tempo, och kapitlen är korta nog att alltid vilja läsa ett till, och ett till.... Det finns en del obehagliga och läskiga inslag, så som det är i kampen mellan de onda och goda. Kan tänka mig att den är högst tilltalande för barn i åldrarna 9-12 år. Det jag kan sakna är de starka flickorna/tjejerna och kvinnorna - men jag hoppas att de dyker upp i nästa bok 😊

Jag ser fram emot att läsa nästa bok, särskilt då slutet är oerhört spännande och lovande inför en fortsättning! Bra jobbat Linus med din debut i serien om vattenfolket! 

Betyg: 👍👍👍👍/5
Författare: Linus Löfgren 
Titel: Resan mot de röda öarna 
Förlag: Visto förlag
Utgiven: 2018
Utläst: oktober 2018


#1 - - Linus Löfgren:

Tack för fin recension! Det kommer definitivt än fler starka kvinnor och tjejer i nästkommande delar. :)

Till top