annabokmal.blogg.se

Boktips & bokrecensioner

Änkan

Kategori: Spänning

 
(null)
 
Titel: Änkan
Författare: Helene Flood
Förlag: Förlaget Polaris
Utgivningsår: 2024 (Sverige)
Utläst: Februari, 2024
ISBN: 978-91-8066-171-3
Format: Inbunden, 320 sidor (rec.ex)
Tre snabba: Oförutsägbar, välskriven, feelbad.
Betyg: 👍👍👍👍+ /4 (4+/5)
 
Helene Flood är norsk psykolog, forskare och författare. Änkan är Floods tredje spänningsroman. 
 
Baksidestext
 
Erling segnar ner på cykeln och hittas avliden.
Ensam i det stora huset sitter Evy, hans fru sedan fyrtiofem år. Det är något som inte stämmer med makens dödsfall. Föremål försvinner från huset, de vuxna barnen döljer saker för henne och källardörren som alltid är låst står plötsligt på glänt.

En gammal vän från Erlings ungdomstid dyker plötsligt upp och har något att berätta. Fanns det personer som ville skada Erling? Till och med döda honom? Och om så var fallet, är den personen nu ute efter Evy?  
 
Mina boktankar
 
Jag fastande direkt för Floods starka debut, Terapeuten, och hur författarinnan skriver fram en krypande, suggestiv spänningen som på ett finurligt vis gör det omöjligt att lägga från sig boken. Feelbad när den är som allra bäst! 
 
Änkan är inget undantag, jag tycker att Flood lyckas skriva fram en stämning som kryper in under skinnet, men här tar författarinnan berättelsen till en ny nivå genom att plocka in relationstemat. Vem kan man lita på om det inte går att lita på sina närmaste, familjen, kanske inte ens sig själv ...? Det blir en oförutsägbar resa i ett försök att lägga ett nervkittlande pussel i dåtid och nutid, innan motivet visar sig klart och tydligt. 
 
Om du, som jag, uppskattar en underhållande bladvändare med laddad spänning på varje sida, som håller dig på halster in i det längsta, då är det här en bok för dig! 
 
Tack Bokförlaget Polaris för recensionsexemplar! 🙏
 


Kommentera inlägget här: