annabokmal.blogg.se

Boktips & bokrecensioner

Släpp mig fri

Kategori: Spänning

(null)  
 
Författare: Stina Flodén
Titel: Släpp mig fri
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 2023
Utläst: April, 2023
ISBN: 978-91-80312-49-3
Format: Inbunden, 395 sidor (rec.ex)
Betyg: 👍👍👍👍👍 /5 (5/5)
 
Släpp mig fri är Stina Flodéns andra del i serien om Camilla Stensjö. Hennes debutbok Nu dör viutkom 2022. Stina arbetar inom kommunal verksamhet och driver också Podden Skrivvänner tillsammans med författaren Anneli Olsson. 
 
Handling
 
Camilla och barnen har flyttat till hemlig ort för att skyddas från den man som mördade maken Mikael. Mannen som kidnappade dottern Hedda är på fri fot. En kväll knackar Camillas förflutna på dörren till familjens nya hem. Maj-Lis, numera utredare för polisen, behöver Camillas hjälp. I sitt arbete har hon kommit över en video med en kidnappad flicka som filmats på platsen där Hedda hölls fången. Maj-Lis är nu fast besluten att ta reda på vem flickan är och var hon finns innan det är för sent. Camilla å sin sida kan inte riskera att förlora Hedda igen, men för att bli fri från sitt förflutna kan hon inte längre leva ett liv på flykt. Hon måste bli den som jagar.
 
Mina ord om boken

Det var med höga förväntningar som jag greppade Släpp mig fri. Jag kunde snart konstatera att författarinnan levererar en minst sagt vass uppföljare! Med genomtänkt intrig och lagom många detaljer och en skicklig spänningsbyggnad är det omöjligt att inte fastna mellan pärmarna. De korta kapitlen med de olika karaktärernas perspektiv plockar effektivt fram lusten att läsa ett kapitel till, och ett till...en tvättäkta bladvändare! 

Det är till stora delar en otäck, och sorglig, historia att följa Camilla och hennes sargade familj. Samtidigt finns det så många bra element som gör det värt att läsa även om jag är känslig för teman som innefattar övergrepp mot barn. Här finns kärlek, kamp för det goda och upprättelse. Jag gillar författarinnans rappa, raka språk och dialogerna sitter som en smäck. Jag tyckte om Nu dör vi, men Stina har skruvat upp spänningen än mer i Släpp mig fri. Grymt bra. Ser redan fram emot nästa bok!

Tack Stina och Bokfabriken för recensionsexemplaret! 🙏