annabokmal.blogg.se

Boktips & bokrecensioner

En giftig sanning

Kategori: Spänning

  (null)
 
Titel: En giftig sanning (Del två i Rebecca Lekman-serien)
Författare: 
Camilla Sten
Förlag: Norstedts Förlag
Utgivningsår: 2024 
Utläst: Maj, 2024
ISBN: 978-91-91-1-313138-2
Format: Inbunden, 367 sidor (rec.ex)
Tre snabba: Medryckande, välskriven, oförutsägbar.
Betyg: 👍👍👍👍👍 /5 (5/5)
 
Camilla Sten, som debuterade vid tjugofyra års ålder med den dystopiska romanen En annan gryning, nådde sitt genombrott med skräckromanen Staden (2019). En giftig sanning är den andra, fristående delen om kriminalpsykologen Rebecca Lekman, där En farlig talang (2022) introducerade henne.
 
I En giftig sanning undersöks ett mord som begicks för fyra år sedan, på den unga stand-up artisten Lina Gyllenborg. Hennes pojkvän, Jonas, anklagades för mordet men frikändes senare i rätten. Nu vänder sig Jonas till Rebecca Lekman för att få hjälp med att hitta Linas mördare. Rebecca är tämligen säker på att Jonas ljuger för henne om mordet, men det finns faktorer i hennes privatliv som gör att hon inte kan tacka nej till uppdraget. Ju djupare Rebecca gräver i fallet, desto mer inser hon att det finns någon som är beredd att göra vad som helst för att hindra sanningen från att komma ut.

Precis som i den första delen får vi följa två tidslinjer, i En giftig sanning följer vi Rebecca i nutid och offret Lina i dåtid. Det skapar ett starkt driv och spänning, vilket får mig att läsa boksidorna i ett rasande tempo. Det verkar som att det inte finns något annat sätt att ta sig igenom Camilla Stens böcker, då hon är något av en mästare på att bygga upp psykologisk spänning. 

Jag känner att jag kommer närmare Rebecca som person, och upplever att hon är en fascinerande karaktär - smart, vass och trovärdig i sin roll som kriminalpsykolog. En karaktär jag definitivt gillar och vill fortsätta att följa. 

En giftig sanning kan jag varmt rekommendera dig som gillar välskrivna spänningsromaner med driv och kluriga intriger. Där inget är givet innan sista sidan är läst. Kort och gott; det här är en riktig bladvändare som du bara måste läsa! 🙌🏻

Tack Camilla Sten och Norstedts för en otroligt spännande lässtund! 🙏


Kommentera inlägget här: