annabokmal.blogg.se

Boktips & bokrecensioner

Supernova

Kategori: Barn & Ungdom

(null) 
 
Titel: Supernova
Författare: Callum Bloodworth
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2023
Utläst: November, 2023
ISBN: 978-91-7979-186-5
Format: Danskt band, 277 sidor (rec.ex)
Tre snabba: Magisk, känslostormande, sträckläsarbok. 
Betyg: 👍👍👍👍👍 /5 (5/5)
 

Callum Bloodworth debuterade med succén Berätta tre saker (2022). Supernova är hans andra roman för unga läsare. 

Om boken

Möt Nova. Dumpad direkt efter att ha gått ut gymnasiet. Strax efter studenten vinkar hon dessutom av sin bästis Laura som ska leva Livet i London. Kvar blir Nova med en karta över Niversjö, en påse guldstjärnor och uppdraget att göra det mesta av sommaren i Sveriges tråkigaste stad, medan hon sommarjobbar på stans fik. Men när fiket tvingas stänga börjar Novas motattack på världen. Och hon börjar jaga efter vem hon egentligen är. 

Hon ska ut, bort, vart som helst, bara inte stanna och ha ett liv utan färg. Hon postar en bytesannons i den lokala facebookgruppen och får svar från Leo som jobbar extra på bensinmacken. Tillsammans ger de sig ut på en jakt efter sommaren, livet och sockervadd. Och för att kartlägga vilka de är i universums oändlighet.

Det här är en bok om att vara någon, att bana sin väg och om att explodera ut i vuxenlivet med hjärtat först.

Mina boktankar

Jag gillade författarens första bok, Berätta tre saker och hade förstås stora förväntningar på Supernova. Vågar påstå att ALLA införlivades, och mer därtill. 

Supernova är tar oss ut på en känslostormande resa genom tonårstiden. Författaren sätter fingret på hur det är att vara ung, på ett trovärdigt och hjärtevärmande sätt. Nova är en modig, nyfiken och genuin karaktär, och det är lätt att leva sig in i hennes värld av känslor. Genom hennes ögon är det som läsare möjligt att utforska teman som kärlek, vänskap och sökandet efter den egna identiteten. Det finns en underbar närvaro av humor som jag uppskattar, även när det är känslosamt och allvarligt. Ja, vad kan jag säga mer än att jag föll pladask för karaktärerna, och allt annat i Callum Bloodworths välskrivna ungdomsroman!

Supernova är en bok att rekommendera dig som önskar spännande äventyr med känslor som känns! Det har varit fantastiskt att få följa Nova på hennes resa, så det blev tomt att slå bokpärmarna. En ungdomsbok som passar ALLA åldrar. Så löp och köp, låna eller lyssna! 💫

Tack Bonnier Carlsen och Callum för det fina recensionsexemplaret! 🙏

Kommentera inlägget här: