annabokmal.blogg.se

Boktips & bokrecensioner

KOKBOK FÖR GAMERS

Kategori: Barn & Ungdom, Fakta

(null)
 
Titel: KOKBOK FÖR GAMERS - Mission completed 
Författare: Karin Tuvell
Förlag: Idus Förlag
Utgivningsår: 2023
Utläst: Januari, 2024
ISBN: 978-91-7634-844-4
Format: Häftad, 153 sidor (rec.ex)
Tre snabba: Ungdomlig, lättsam, matnyttig. 
Betyg: 👍👍👍👍 /4 (4/5)
 
Baksidestext
 
För att prestera, utan att bli trött och gnällig, behöver kroppen mer än bara energi. Det vet även en nybörjare. Energigivare förknippas gärna med energidryck, men då har du blivit lurad. Syftet med den här boken är att hjälpa dig rusta din kropp på väg att bli en vinnare. För att bli elit och undvika skador i verkliga livet så du inte blir din egen fiende och drabbas av obalans i kroppen. Det första uppdraget är att ta reda på vilka näringsämnen som ger magi och kraft till olika funktioner i din kropp för att hålla dig frisk och stark. 
 
Kokbok för gamers är Karin Tuvells andra kokbok för gamers, hon har tidigare skrivit Kokbok för gamers som inte orkar (2017). Författarinnan har även givit ut en guide för bättre livstil och hälsa, Vegetarian på riktigt? (2018). 
 
Mina boktankar
 
Det här är kokboken som är mer än recept, det är också några enkla lektioner i vad kroppen och knoppen behöver för att orka prestera. För som författarinnan Karin Tuvell uttryckt det: "För att bli bra inom e-sporten krävs snabba reaktioner och att man har en dator med hög prestanda. Men vad spelar det för roll om datorn är maxad om inte spelaren är det?" 
 
Jag gillar Kokbok för gamers för att den är lättsam och enkel. Språket är anpassat till den spelande generationen, vi lite äldre kan dock behöver ett lexikon mellan varven. Tack och lov finns det begreppsförklaringar också. En kokbok med glimten i ögat och genomtänkt, recepten är övervägande enkla och tilltalande. Bilderna är enkla, vilket "rätt känsla" till recepten.
 
Har en elvaåring här hemma som tycker Kokbok för gamers är hur cool som helst. Vi gillar bägge att det finns så stor bredd på recepten, allt från ostkaka till vegetariska burgare. Ett plus i kanten från mig får kapitlet BUFF; tillbehör som förbättrar eller förstärker. Goda grejer! 👍
 
Det är här måste vara den perfekta presenten till ungdomen med en fot i gamingvärlden 🤩🎮 
 
Tack Idus Förlag och Karin Tuvell! 🙏
Kommentera inlägget här: