annabokmal.blogg.se

Boktips & bokrecensioner

Jag är glad att mamma dog

Kategori: Biografi

  (null)
 
Författare: Jennette McCurdy
Titel: Jag är glad att mamma dog
Förlag: Bookmark Förlag 
Utgivningsår: 2023
Utläst: Maj, 2023
ISBN: 978-91-89750-42-5
Format: Inbunden, 342 sidor (rec.ex)
Tre snabba: Gripande, medryckande, rolig! 
 
Jennette McCurdys memoarer i vilken hon ärligt och öppet berättar om sin barndom, kanske det som inte blev någon barndom. Hon var bara sex år när hennes mamma tog med Jennettes på hennes första filmaudition. Mammans  dröm var att dottern skulle få det liv hon själv drömt om; att bli filmstjärna. Hollywood är tufft, stenhård konkurrens gäller men inget kan stå i vägen för moderns dröm. 
 
Drömmen går i uppfyllelse när Jennette får sin stora roll i Nickelodeons iCarly. Samtidigt spårar moderns kontrollbehov ur fullständigt. Jennette fick aldrig vara ett vanligt barn, hennes uppgift bestod i att vara söt och hålla sin mamma glad. Jennette dras med svåra ätstörningar, ångest och tvångssyndrom – alltmedan modern njuter av stjärnglansen. När Jennette får huvudrollen i spinoff-serien Sam & Cat, dör mamman i cancer. Det blir vändpunkten för Jennette. 
 
Det är med brutal ärlighet, stor insikt och humor som författarinnan skriver sin historia. Jennettes hade tidigt ett intresse för skrivande, en talang som hennes mamma dock inte uppskattade. Med boken Jag är glad att mamma dog visar Jennette McCurdy att hon har precis allt som krävs för att skriva en bok. Jag fastnar direkt och sträckläste boken. Välskriven, läsvärd och fängslande biografi som jag varmt vill rekommendera! ⭐️
 
Tack Bookmark Förlag för recensionsexemplaret! 🙏
Kommentera inlägget här: