annabokmal.blogg.se

Boktips & bokrecensioner

Släckta äro ljusen

Kategori: Spänning

 
 
(null)
 
Titel: Släckta äro ljusen
Författare: Annika Sjögren
Förlag: Ordfront Förlag
Utgivningsår: 2022
Utläst: Mars, 2022
ISBN: 978-91-7775-200-4
Format: Inbunden, 305 sidor (rec.ex). 
 
Annika Sjögren debuterade 2007 med Där ingen vind blåser, första delen i serien "Brottsplats Härnösand". Därefter kom Aska, Ur havet stiger vågorna, Allt vad marken gömmer och När himlen håller andan. Nu är det dags för den sjätte delen: Släckta äro ljusen
 
Paula lever sitt liv, lite stök är det på jobbet så hon ser fram emot den stundande pensionen. När hennes mamma ska flytta till ett demensboende måste Paula rensa moderns hus, där hon gör ett makabert fynd som vänder upp och ner på hennes tillvaro. Tydligt är att ett brott har begåtts, men vem är förövaren – och har hennes mamma med saken att göra? 
 
Det är inte bara Paula som problem att få till livet i Härnösand, en liten stad vid mellersta Norrlands kust. Någon planerar att göra ett brott, som ska visa sig få oanade konsekvenser. Någon råkar vara på fel plats, vid fel tid. Nån annan kämpar för att få till sin vardag, då hon tvingas att stå på egna ben med ett litet barn. 
 
Släckta äro ljusen är den första bok av Annika Sjögren som jag läser, och jag är glatt överraskad. Välskriven spänning som ger mersmak! Den genomtänkta intrigen är stark och listig. Med fina karaktärsbyggen, där varje karaktär har sin egna unika röst, upplever jag inga problem att hålla isär dem även om de är många till antal. Karaktärerna är så intressanta, alla på sitt speciella sätt, jag vill följa dem alla vilket göra det omöjligt att lägga ifrån mig boken. Sträckläsning utlovas!
 
En av mina favoritförfattare, Karin Fossum, kan konsten att skriva om vardagliga människor som hamnar i extraordinära situationer. Annika Sjögrens bok påminner om hennes böcker, in under skinnet på karaktärerna och det är den lilla människan som är intressant att skåda. Resultatet bli nervpirrande och verklighetstroget. 
 
Släckta äro ljusen är en bok att rekommendera dig som gillar en lagom lång deckare med karaktärer som berör. Det är sorgligt, mänskligt och det finns igenkänning. En deckare som du inte kommer att släppa innan den är slut, helt enkelt. 
 
Tack Ordfront Förlag och Annika Sjögren för att jag fick läsa Släckta äro ljusen!  
 
 
 

Kommentera inlägget här: