annabokmal.blogg.se

Boktips & bokrecensioner

Isberg

Kategori: Spänning

  (null)
 
 
Titel: Isberg 
Författare: Niklas Turner Olovzon
Förlag: HarperCollins Nordic
Utgivningsår: 2022 
Utläst: December, 2022
ISBN: 978-91-509-7087-6
Format: Inbunden, 538 sidor (rec.ex). 
Betyg: 👍👍👍👍+/5  (4+/5)
 
Fyra hemligheter.
En mörk familjesaga. 
 
Baksidestext
 
I Tassby, Dalarna, där hockey hålls högt och hemligheter långt under ytan, sväljs en bärplockare plötsligt av de mörka skogarna. Samtidigt tänds lamporna i den övergivna herrgården på andra sidan viken. Outsidern Lars-Inge blir föremål för misstankar från byns centralgestalt Liss-Kulla. Men vad döljer han egentligen?

Där Bottenviken letar sig in vid stålverk och stad i Luleå försvinner en femårig pojke och hans mamma Elin inleder en desperat jakt. Har pojken gått genom isen eller har någon tagit honom? Samtidigt drar taxichauffören Andreas omkring på stadens snöiga gator och drömmer om att hämnas barndomen i Tassby.

När dessa personers begär korsas stiger mörka familjehemligheter till ytan och hotar många fler människors liv.
 
Isberg är Niklas Turner Olovzons debut, men också första delen i Doldasviten.
 
Mina boktankar
 
Vilken debut han gör, Niklas Turner Olovzon! Jag är djupt imponerad hur författaren mejslar fram en ordentlig familjesaga med fantastiska personporträtt. Välskriven med ett annorlunda och fängslande språk. Det tog inte många sidor innan jag var helt fast, sen var det en rasande fart på bladvändningen. 
 
Går det att lita på karaktärerna? Vad är sant? Vet de ens själva? Vem är offer och vem är förövare här? Alla har de sina hemligheter djupt fördolda, och bit för bit avtäcks vad som finns där under ytan. De över 500 sidorna hinner arbeta upp spänningen ordentligt  innan den utdragna upplösningen kommer, så det är bara att njuta av resan! Vill du ha en spännande jul? Läs Isberg. 
 
En riktigt lysande debut! Jag ser fram emot nästa del i Doldasviten! ✨
 
Tack HarperCollins! 🙏
 
 



Kommentera inlägget här: