annabokmal.blogg.se

Boktips & bokrecensioner

Pi och Powerbollarna - Vinterracet

Kategori: Barn & Ungdom

(null)
 
 
Vinterracet är en del i serien om Pi och Powerbollarna - en serie som lär barn runt 3-6 år om naturvetenskap och teknik på ett lekfullt sätt. Karolina Kjellberg har skrivit texten, illustrationerna står Pauline Reuss för. Det går även att ladda ner en tillhörande app gratis, om vad olika saker är gjorda i för material. Den, och mycket annat hittas på www.bnosy.com .
 
Sally vill delta i ett viktigt och efterlängat israce, då hennes bror som skulle bygga isracern oturligt nog blir sjuk. Hennes kompis Pi ställer så klart upp och försöker hjälpa till i byggandet, med allehanda material som står dem till buds. När de går bet tar Pi fram sin magiska påse med Powerbollar och vips kommer den fantastiska Mia Material fram! Mia är expert på olika material, och nu börjar verkligen äventyret för vännerna.
 
Det här är en lyckad och innovativ idé, att kombinera naturvetenskap, teknik och äventyr. Boken är pedagogiskt genomtänkt, med lagom mycket fakta för att väcka nyfikenheten och behålla den genom hela boken. Ett stort plus är också de spännande och fina illustrationerna, med glada, inbjudnade färger och detaljer. Min sexåring tyckte väldigt mycket om Vinterracet, både testandet av material och den spännande isracetävligen gick hem hos honom. 
 
Så vi vill varmt rekommendera Pi och Powerbollarnas Vinterrace till alla nyfikna barn och deras föräldrar - och förstås borde den även ha en självklar plats på förskolor och i förskoleklasser! 
 
Tack snälla Karolina Kjellberg för det underbara recensionsexemplaret. Bilden är lånad från förlagets hemsida, då jag inte hann ta någon bild innan grannens son lade beslag på boken för att ha till kvällens sagostund! 😀 
 
Författare: Karolina Kjellberg
Illustrationer: Pauline Reuss
Titel: Pi och Powerbollarna - Vinterracet
Förlag: bNosy/Fri Tanke Förlag
Utgivningsår: 2016
Utläst: Maj 2019  
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: